Câteva cuvinte despre noi

Asociația pentru persoanele cu dizabilități, condusă de tânărul Ionuț Chiricuța, se dedică promovării incluziunii și sprijinirii comunității. Cu programe variate, inclusiv consiliere și activități recreative, asigură accesibilitate și susținere chiar și cu teme juridice.

Președintele, o sursă de inspirație, aduce o perspectivă autentică asupra nevoilor acestor persoane. Organizația luptă pentru conștientizare și eliminarea stereotipurilor, având ca obiectiv construirea unei societăți mai empatică și incluzive. Cu un lider dinamic, se angajează să aducă schimbări semnificative și să îmbunătățească calitatea vieții pentru membrii săi.

Despre mine

Cum ar fi ca intr-o zi totul sa se schimbe, iar ceea ce era firesc, poate chiar banal, sa devina un lux pe care nu ti-l mai poti permite? 

 

Sa nu mai faci drumul obisnuit catre scoala, sa nu mai mergi la cumparaturi cu prietenii, sa nu mai dansezi la ziua cuiva… 

 

Ar fi greu de inteles, greu de acceptat si greu de descris in cuvinte. Si totusi, am sa incerc sa scriu despre intamplarea care nu mi-a schimbat doar mie viata, ci si pe a celor dragi mie, si care m-a adus astazi aici, in fata voastra. 

 

Asadar…

Bine v-am gasit!

 

Eu sunt Ionut, am 19 ani si sunt elev la Colegiul de Industrie alimentara “Elena Doamna” Galati, clasa a-XI-a A

 

 

Clipele minunate si lipsite de griji ale copilariei s-au transformat pentru mine intr-un adevarat calvar si intr-o durere sfasietoare. In data de 07.06.2011 am mers impreuna cu colegii de clasa la bazinul de innot “Plaja Dunarii” din Galati. In urma unei sarituri m-am accidentat grav si am ramas imobilizat la pat, fiind diagnosticat cu traumatism vertebro-medular cervical complet C4 – C7.


8 ORE PESTE PROGRAM

Împreună pentru o faptă bună

[

nursinghome-home-iconplaynursinghome-home-iconplay

Activitatile scolare, gatitul în bucătarie, fotbalul, micile bucurii de zi cu zi au fost inlocuite cu drumurile catre medici si spitale, cu tratamente si multa suferinta. Parintii au fost inmarmuriti de verdictul medicilor, mai ales atunci cand au fost intrebati (chiar de catre un medic…) daca mai au copii, pentru ca pe mine numai o minune ma mai putea salva. Au trecut zile de chin cu suferinta dincolo de limita suportarii. Fiind un luptator si optimist, atat cat puteam in acele conditii, am reusit – cu greu – sa progresez, ceea ce i-a uimit pe toti.

 

Dupa accident nu imi simteam deloc picioarele si mainile, nu aveam voie sa misc gatul pentru ca era prins intr-un culer cervical si orice miscare gresita era fatala pentru mine. Vedeam doar tavanul, iar singura “alinare”, in afara de parintii mei care au stat mereu langa mine, era faptul ca nu imi pierdusem si vocea, si puteam gandi.

 

DACA SUNTETI SALARIAT , cu un simplu formular completat puteti redirectiona 3% din impozitul pe venitul anual care oricum merge catre stat – dar pe mine ma poate ajuta sa merg din nou.

 

DACA SUNTETI REPREZENTATUL UNEI COMPANII stiti ca in fiecare an trebuie platit impozit la stat pentru venitul intregii firme. Companiile pot redirecţiona 20% din impozitul pe profit catre o cauza nobila. O sansa reala pentru mine sa-mi pot continua recuperarea!

 

Va multumesc,

Ionut